Fiús anyaként jó, ha tudod, hogy…

fiús anya

Ha úgy nőttél fel, hogy nem volt öcséd, bátyád, nem volt a közvetlen közeledben rendszeresen fiú, akkor bizonyára fog néhány meglepetés érni, amikor kisfiad születik. Nem elsősorban a pelenkázásra gondolok… Mire számíts, ha fiút nevelsz? Fiús anyaként jó, ha tudod, hogy…

Te vagy a fiad első szerelme!

Ezt nem lehet elkerülni. Te beleszeretsz a fiadba, ő pedig beléd! Évekig bújik oda hozzád, simogatja a hajadat, vagy éppen szed neked virágot a kisfiad, különösebb apropó nélkül, csupán szeretetből! Tőled tanulja meg hogyan kell szeretni egy nőt és hogy egy nő hogyan szereti őt.

Te vagy a mérce, hozzád viszonyítja a nőket

Elvárod fiadtól a tiszteletet és kedvességet? Sosem késő megmutatni neki, hogy hogyan bánjon veled, az óvó nénikkel, tanárnőivel, később a partnereivel és az őt körülvevő nőkkel általában.
Azt mondják, a fiúk – tudat alatt – az édesanyjukat keresik leendő párjukban is!

Lányra vágytál, mégis csak fiad született?

Lehet, hogy számodra a fiúk ideálisak. Lehet, hogy jobban megtalálod hozzájuk a kulcsot, a közös hangot! Persze sokszor megfordulhat a fejedben, hogy vajon milyen lett volna a lányod. Kire hasonlított volna? Milyen lenne a kapcsolatotok? Milyen közös programjaitok lennének? Ha látsz egy szép kislányt, biztosan eszedbe jut, hogy akár a tiéd is lehetne! Ne ijedj meg, ez így természetes! (Állítólag idővel elmúlik ez az érzés!)

Egy fiúval könnyebb

Nem tudom. Lehet, hogy aki ezt kitalálta, még sosem látott közelről fiút! Mások a fiúk, ez egészen biztos, de hogy könnyebb-e? Van, aki ezt állítja. Miért? Mert például a fiúk – szerintük legalábbis – nem hisztiznek. Láttál már áruházban, utcán, bármilyen nyilvános helyen kislányt hisztizni? Az okosok szerint ilyet a fiúk nem szoktak csinálni! (Te mit tapasztaltál? A te fiad sem hisztis?)
Azért is könnyebb egy fiúval, mert rájuk kevesebb veszély leselkedik – mondják. Egy fiút sokkal könnyebben elenged az ember egy késő estig tartó buliba, mert a fiúknak sokkal kisebb esélyük van arra, hogy a kihalt utcán megtámadják őket. (Szerinted?) Én azért éppen eleget aggódom a fiaimért is, amíg haza nem érnek. Nem csak késő este!
Még egy: egy fiú kamaszkorát sokkal könnyebb elviselni, ők valahogy sokkal jobban kezelhetők ebben az időszakban is. (Nekem nincs összehasonlítási alapom, de ez engem is érdekel: valóban így van? A lányok “problémásabban” válnak felnőtté?)

Akármilyen nagyra nő, mindig a te kisfiad marad!

fiús anya
Mindig előtted lesz a babaarca, akkor is, ha eléri a 2 méteres magasságot! Mindig fognád a kezét, hogy neki könnyebb legyen! Mindig izgulni fogsz érte, mindig büszke leszel a sikereire! Mindig szeretnéd megóvni a rá váró kudarcoktól, fájdalmaktól. Mindig örülni fogsz, ha őt boldognak látod!

Igazi férfit nevelni hatalmas kihívás

Olyan férfit, aki kedves és gondoskodó, aki tud bánni a nőkkel, a gyerekekkel. Aki ragaszkodó társa a párjának, szerető apja a gyerekeinek. Aki jó barát, együttműködő kolléga… és még sokáig lehetne folytatni a sort.
Ennek a leendő férfinak az útját te egyengeted, rajtad múlik, milyen lesz felnőttként! Milyen értékeket adsz át neki, mire tanítod, mit tartasz te fontosnak az életben!

Milyen férfit akarsz nevelni a fiadból? Milyennek szeretnéd őt látni felnőttként?
Ezekre és a fenti kérdésekre is várom válaszaidat kommentben, vagy a zárt csoportban! Írd le véleményedet, tapasztalataidat!

Az apa szerepe a fiúk nevelésében:
Apa erős és bátor… >>
Kit utánozhatnak a kisfiúk? >>
Az apai nevelés – Vekerdy Tamás előadása >>

TIPPEK FIÚK SZÜLEINEK (e-book) >>

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

 

Fiús anyaként jó, ha tudod, hogy…” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Fatális azt gondolni, hogy bármelyik fiú szerelmes az anyjába 🙂 A szerelem és a szeretet két különböző, de hasonló értékekkel bíró, varázslatos dolog. Azok az anyák, akik azt hiszik, a fiúk szerelmes beléjük, hatalmasat fognak zuhanni, amikor életük szerelme hazaviszi az első barátnőjét 🙂 Egy nő szerelme élete párja, nem a fia…

    Egyébként minden pici kislány ugyanúgy bújik, ugyanúgy simogatja, ugyanúgy szed virágot az anyjának, ugyanolyan szeretetből! 🙂

    Kedvelés

  2. nem szeretnem ha egy kislany majd ugy viselkedne fiammal mint en 🙂 Persze szeretse de ne nevelje, ne utasitsa rendre, meg ilyesmi.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: