Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Karácsony kisfiúkkal

karácsony fiúkkal

Ugye közösen készülődtetek kisfiaddal a karácsonyra? Ugye élvezte ő is, élvezted Te is? Még akkor is, ha esetleg nem készült el minden, amit eredetileg elterveztél! Még akkor is, ha nem pont úgy sikerült minden, ahogy Te elképzelted! Élvezzétek közösen a karácsony napjait is, ünnepeljetek együtt!

Szerencsés esetben a karácsonyt az egész család együtt tölti, nem dolgozik apa sem, anya sem. Együtt tudjátok elfogyasztani az ünnepi ebédet, vacsorát, közösen tudjátok kibontani az ajándékokat és együtt örülhet az egész család.

Ilyenkor a legtöbb családban több napra elegendő ennivaló, sütemények, édességek alatt roskadozik az asztal. A felnőttek örömmel ücsörögnének egész este, egész nap, de a gyerekek ezt hamar megunják. A fiúknak nagy a mozgásigényük, kevesebb ideig bírnak egy helyben maradni, mint mi felnőttek. Ha nem biztosítunk nekik elég teret, lehetőséget, mi fogjuk magunkat kényelmetlenül érezni, amikor a srácok „beindulnak”.

Ne csak az evésről, ivásról szóljanak az ünnepek!

A hideg téli napokon nem igazán kívánkozik ki az ember a jó meleg szobából, pedig ilyenkor is szükség van a friss levegőre, a mozgásra. Úgy tűnik, idén nem kell a mínuszoktól tartani, inkább tavaszinak ígérkezik az idő! Szóval, irány kifelé a napsütésbe, levegőzzetek, sétáljatok, szaladgáljatok a fiúkkal karácsonykor is!

korcsolyaHa valami csoda folytán mégis leesne a hó, vagytok olyan szerencsés helyzetben, hogy havas helyen töltitek a karácsonyt, akkor sem kell egész nap a szobában ücsörögni! Ha szánkó, korcsolya is van a karácsonyfa alatt, akkor a legkézenfekvőbb rögtön fel is avatni. Nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor az egész család jó melegen felöltözve kivonul a hóba. Játsszatok hócsatát, fussatok, kergetőzzetek, gyúrjatok bátran hógolyókat! Utána építsetek egy hatalmas hóembert, végül “pihenésképp” lecsúszhattok a dombról. Mire újra felmásztok, már picit sem fogtok fázni, sőt még az is lehet, hogy egészen kiizzadtok a legnagyobb mínuszok ellenére is! Hazafelé akár futóversenyt is rendezhettek, feltéve, hogy nem túlságosan csúszós a lábbelitek. A gyerekek is húzhatják a szánkót felváltva, érdemes megpróbálni, ki a legerősebb, ki bírja elhúzni anyát, apát!
Ha korcsolyázni tudtok, ki ne hagyjátok a téli szünetet! Korcsolyázzatok együtt! Akár versenyezhettek is a (mű)jégen.

A szobában sem a tévé az egyetlen program!

A legapróbb legények nagyon szeretik a mondókákat eljátszani is. Neked sem árt, ha pl. a “Gyí paci, paripára” a lábadra ülteted a gyerkőcöt, és emelgeted őt is a lábadon. A bátrabbak akár négykézláb is körbemászkálhatják az egész lakást, hátukon a csemetével. A szolidabb mozgáshoz nagyon megfelel a “Fújja szél a fákat”, hajladozzatok ti is, mint az ágak, a végén egy nagy “reccs” és letörik az “ágad” is (leereszted a karjaidat).

csocsóHa már jól kimozogtátok magatokat, jöhetnek a társasjátékok, kártyák, építőjátékok, kisautók! A boltok kínálatában létezik minden korosztálynak megfelelő játék – ugye, a Te fiad is olyat kapott, amivel tud játszani? Nem muszáj csak a legújabb játékokkal, idei ajándékokkal játszani, ki kell próbálni újra és újra a régi kedvenceket is! Azt nagyon szeretik az apróságok, ha a szülők is velük játszanak! Játssz velük Te is minél többet, biztos, hogy élvezni fogod!
Használjátok ki a szabad napokat, élvezzétek, hogy együtt játszik az összes gyerek és anya is, apa is!

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: