Utolsó napok a téli szünet előtt

téli szünet

Az év utolsó napjai a téli szünet előtt… már titokban vágjuk a centit, hisz mindenki fáradt.

Végre hó!

Gyerekek élvezik a havat, így el-elcsípek egy picit az órából, hogy kivigyem őket csúszkálni. Annyira jó volt annak idején, mikor én voltam gyerek: a falusi iskolából együtt mentünk ki órákat szánkózni. Ebből az emlékből nekik is csippenteni kell egy kicsit. Órákra be-becsempészni egy kis karácsonyt, egy kis meghittséget.

Közel a karácsony

Minden nap próbálunk a karácsonyi műsorra, amivel anyáéknak szeretnénk örömet szerezni. Hihetetlen, hogy ilyenkor a legelevenebb gyerek is milyen odaadással csinálja! Nem nyavalyog úgy, mint mikor a “ny” betű vázolásával próbálkozik. Ezek a pillanatok hozzák össze az osztályközösséget. A számtalan próba, az odafigyelés egymásra, mert az angyalok lent járnak. Az én kicsikéim is angyalok, akik már fáradnak.

A héten már nem adok nekik házi feladatot, inkább kézműveskednek, játszanak délután. És a szünet az nálam leckementes! Legyen meghitt, feltöltődéssel teli! A karácsonyi játékokkal játszani az egész családdal, nem a verset tanulni… Óhatatlan mindenki hazavisz a munkából kicsit, hol így-hol úgy, de ők hadd legyenek még gyerekek!

Emlékszel a te iskolai szünetedre?

Ha volt lecke, azon görcsöltél te, hogy még ne kelljen megcsinálni. Anya meg kergetett, hogy essünk már túl rajta… Órák, napok mentek el azzal, hogy a fránya lecke mikor legyen meg..

Vessünk véget ennek a frusztrált szünetnek!

Legyen nap, mikor egész nap pizsamában hentereg, játszik. Legyen nap, mikor kirándul a havas tájban a családdal. Legyen nap, mikor anyával sütnek-főznek. Legyen nap, mikor apával szánkóznak. Legyen nap, mikor papával barkácsol valamit. Legyen nap, mikor mamival só-liszt gyúrmáznak a konyhaasztalon nyakig lisztesen. Legyen nap, mikor átjönnek unokatesók-barátok aludni és gunyit, bungit, kuckót építenek a szoba közepén. Pizsi-buli és párnacsata..

Legyen sok pihenés! Legyen gyerek a gyerek!

Szabó-Szaller Iza

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: