Hurrá! Itt a vakáció!

nyári szünet

Az iskolai kirándulások nagyban zajlanak. Még szinte fel sem ocsúdtam, de itt az év vége… még egy jó tábort szervezünk, közben a saját nyarunkat is próbáljuk előre betáblázni. A nyár a gyerekeké, de a miénk is! A mai magyar anyuka minimum egy felsőfokú végzetségű logisztikus és egy profi programszervező egyben, csipetnyi gazdasági alapismeretekkel.

Mi legyen a gyerekkel?

Manapság nehéz megoldani, hogy tartalmas és a munkával is összeegyeztethető nyarat kreálj a csemetédnek. Egy valamire nagyon kérlek! Ha a nyári szünetét tervezed, ne előtte panaszkodj! Tudom, nem egyszerű dolog szabit kérni, nagyit és a családot összeegyeztetni, hogy mindenki segítsen és egy eseménydús vakációban legyen része a gyereknek. Ne stresszeld magad a „fogalmam sincs hova teszlek egész nyárra” mondatokkal! Ez a mi feladatunk! Tudom, cseppet sem egyszerű, de ha felé nem kommunikálod a zűrös háttérmunkát, még jobban fogja élvezni, és nem lesz olyan érzése, hogy ez neked nyűg!

Táborok, napközik

Adva van az önkormányzatok álltal finanszírozott nyári napközi, amit tapasztalt és lelkes pedagógusok számtalan programmal töltenek meg. Az iskolák sok esetben pályáznak ingyenes vagy minimális költségű táborokra. Képbe jöhet egy olyan opció is, hogy más gyerekes családokkal kooperálva felváltva vigyáztok egymás gyerekeire. És én amondó vagyok, a legvégső eset a fizetős, már-már pénztárca-turkáló, csilli-villi, ilyen-olyan tábor választása. Nem akarom senki bizniszét rontani, de a gyerek nem feltétlen a legdrágább helyen érzi jól magát!

Vakáció otthon, nagyinál

Otthon a megszokott környezetében, vagy nagyinál a sok kincs közt, olyan kreatív játékokat játszhat, amiről már-már megfeledkezik a mi korosztályunk. Hogy egy gombokkal teli varró doboz, vagy egy szerszámos láda milyen ötleteket csal elő a fantáziadús csemeténkből? Próbáld ki, ha eddig még nem tetted! Meg fogsz lepődni! Az ovis, vagy iskolatársaival most végre nem csak a padban, a sok feladat terhétől roskadva találkokzhat, most lehet önfeledten vakációzni! Az is óriási élmény, hogy az a tanító néni, aki amúgy év közben szigorú és számtalan feladattal látja el a gyerekeket, ilyenkor „tábor-helyzetben” mennyivel másabb. Más ilyenkor diák és tanár.

nyári szünet

Persze szakmai ártalom, hogy ilyenkor is becsempésszünk egy kis tudnivalót, úgy hogy a gyerek azt hiszi, csak játszik egész nap! Mert játsszon! Legyen koszos! Legyen vizes! Tegyen sok-sok olyan dolgot, amit év közben nem lehet! Jöhetnek a nyári szünetes bakancslisták: pocsolyában ugrálni, bőrig ázni a nyári záporban, palacsintát sütni – plafonra dobni -, csillagos eget kémlelni, papával tutajt építeni és a Dunán elengedni, a hídról buborékot fújni a folyóba, bombát ugrani a strandon -persze ha az úszómester nem figyel….

Élni! Élvezni a VAKÁCIÓT!!!!

Szabó-Szaller Iza

 

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: