Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Ajándék-tippek kamasz srácoknak

ajándék

Kamasz srácok számára ajándékot vásárolni igazi kihívás! Mivel lehet úgy meglepni, hogy az valóban örömöt is okozzon neki? Hisz az ideje nagy részét úgyis a számítógép/telefon előtt tölti, úgyhogy számítógépet és telefont már nem kell venni, az már van. A korábbi kedvenc játékai már rég nem érdeklik, már kinőtt abból a korból. Akkor mégis mit lehet ajándékba adni egy kamasz fiúnak?

Mi érdekli a fiadat?

Olyan ajándék nincs, aminek minden egyes fiú örülne, egy kis kutatásra, kérdezősködésre mindenképpen szükség van még ajándékvásárlás előtt. Ha mégis elszakad a kütyüktől a gyermek, akkor mivel tölti az idejét? Van hobbija, kedvenc könyvsorozata? Szeret moziba, koncertekre járni, vagy társasozni szokott a barátaival?
Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, máris könnyebb helyzetben vagy!

A könyv mindig jó ajándék

Ha szeret olvasni, kaphat olyan könyvet, ami éppen érdekli. Sok fiataloknak szóló sorozat kapható a könyvesboltokban. Hátha éppen most jelent meg a legújabb rész, vagy ha nem is most jelent meg, de valamelyik rész még hiányzik a könyvespolcáról, máris megvan a nyerő meglepetés!

Lehet ajándék egy mozijegy is

Ha nagy mozirajongó, akkor már csak azt kell kideríteni, hogy mi a következő film, amit látni szeretne, arra kell jegyet venni (lehetőleg nemcsak neki, hanem egy barátra, barátnőre, családtagokra is érdemes gondolni, ne menjen egyedül moziba)! Koncertre is kaphat belépőt, de biztosan olyan zenekart válassz, amit szívesen meghallgat!

Élményt ajándékba

Az élmények sora még hosszan folytatható, csak a pénztárca és az életkor szab határt. Íjászat, gokart, hajózás, repülés, és még mennyi lehetőség létezik! Vannak olyan programok, amiken csak 18 évnél idősebbek vehetnek részt; vannak olyan lehetőségek, amiket csak társasággal lehet igénybe venni (paintball pl), ezeket vedd figyelembe, mielőtt megajándékozod a kamaszt!

Társasjátékok

Az is igazán jó ajándék, amit a barátaival, családjával tud kihasználni. A szabadidejét úgyis szívesen tölti a barátaival a legtöbb kamasz! Stratégiai játékok, kártyajátékok, partyjátékok, vagyis társasjátékok. Ezekből is hatalmas a választék az áruházakban, az interneten is. Ma már arra is van lehetőség, hogy játszóházakban, klubokban megnézz, kipróbálj több játékot is, mielőtt elmész a boltba vásárolni. Ilyen helyeken tanácsokat is adnak, melyik játéknak mi a célja, hányan lehet játszani, milyen életkortól ajánlják, stb.

Újabb darab a gyűjteménybe, hobbiajándék

Ha tudod, hogy valamilyen hobbija van a fiatalnak, akinek ajándékot keresel, akkor azt érdemes kinyomozni, hogy milyen kellék, alapanyag hiányzik még a készletéből. Tudomásom szerint a horgászok mindig örülnek egy új felszerelésnek, az ezermesterek mindig találnak a neten egy olyan szerszámot, ami nekik még nincs meg, a sportok híveinek jól jön egy új mez/sportcipő/labda, stb. Aki modellezni szeret, mindig örül egy olyan modellnek, ami még nincs meg a gyűjteményében (épületek, különböző járművek, fegyverek modelljei). Bármilyen meglepő, a legók között is érdemes körülnézni! A nagyobbak számára is készülnek legó-modellek, némelyikhez még motor is jár, tehát egészen komoly munka összerakni, működésre bírni, egy ilyen “játék” a kamaszoknak érdekes igazán.

Ajándékba tanulást?

Ma már nagyon jó tanfolyamok közül is lehet választani. Olyan tanfolyamok is léteznek, amik a kamaszok körében is népszerűek! Például programozni, robotot készíteni, elektromos készülékeket tervezni, tesztelni. Nézz körül a környéketeken, de érdemes megnézni az online lehetőségeket is! Azt azért mindenképpen vedd figyelembe, hogy tényleg érdeklődik-e a kiválasztott tanfolyam iránt a fiad, nehogy kidobott pénz legyen az ajándék ára!

Születésnapra, névnapra, ballagásra, bármilyen ünnepre, keresd azt az ajándékot, ami igazán örömöt okoz!

Ajándék még >>
Itt is találsz ajándékötletet >>
A pénz is lehet ajándék >>

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: