Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

5 dolog, amire szüksége van egy fiúnak az anyukájától

anya és fia

A legtöbb fiú számára az édesanyja a legszebb nő a világon. Minden, amit az anyukájától lát, meghatározó lesz számára. Éppen ezért is nagyon fontos a bensőséges, meghitt kapcsolat anya és fia között.

Nagyon fontos egy fiú számára, hogy érezze, anyja feltételek nélkül szereti és elfogadja őt. Az anya-fiú kapcsolat meghatározó a gyermek fejlődése szempontjából.

Mi mindenre van szüksége egy fiúnak az anyukájától?

 1. Szeretet

  Mondd el a fiadnak, hogy mennyire szereted! Ne csak érezze, hallja is! Fogadd el olyannak, amilyen! (Tudod, feltétel nélküli szeretet!)

 2. Útmutatás

  A fiadnak szüksége van arra, hogy megtanuljon fontos dolgokat.
  Tanítsd meg neki, hogyan lehet jó! Tanítsd meg neki, hogy mi a különbség a jó és rossz között! Tanítsd meg neki, hogyan tud önállóan élni!

 3. Bizalom

  Néhány jó példa és tanács nem árt, de hagyd, hogy egyedül is kipróbáljon bizonyos dolgokat! Hagyd, hogy néha hibázzon, hogy tanulhasson a hibáiból. Ha ezeket a hibákat határozottan, de szeretetteljesen javítgatod, csak felhívod ezekre a figyelmét, sokat segíthet a fejlődésében.
  (Ha viszont minden hibáért megalázod, az pont fordítva sülhet el!)

 4. Határok

  Fontos szabályokat, korlátokat meghatározni. Ha egy gyermek úgy érzi, hogy te nem tudod irányítani a viselkedését, azt fogja gondolni, hogy erősebb nálad, és megpróbál manipulálni. Másfelől, ha túl sok szabályt kell betartani, túlterheled a fiadat mindenféle korláttal, el fogja veszíteni szinte minden önbizalmát, és nehezebben fog boldogulni a jövőben.

 5. Fizikai érintkezés

  Öleld és puszild a fiadat! Nézz a szemébe, mosolyogj rá, játssz és nevess vele! Engedd neki, hogy keressen téged, amikor támogatásra szorul, és biztasd, hogy bármikor számíthat rád! Tárd szét karjaidat, amikor boldog, de akkor is, amikor segítségre van szüksége. Te leszel az, akinek karjai között elsírhatja magát.

Segítsd a fiadat már pici korától kezdve, hogy boldog gyermek lehessen és boldog felnőtté válhasson!

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com
Forrás
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: