Húsvét sporttal, játékkal

A fiúknak húsvétkor is lételemük a mozgás! Ha sikerül nagyobb társaságot összegyűjteni, akkor kisebb sportversenyt is lehet rendezni a srácoknak. Húsvéti sportversenyt!

Célbadobás tojással

Bevállalósok próbálkozhatnak nyers tojással is, de én inkább a kindertojásokban található műanyag tojásokat ajánlom. Hogy valóban célba lehessen dobni ezekkel a könnyű műanyagokkal, célszerű egy kis homokot beletölteni (vagy gyurmát, sót, bármit, amitől egy kicsit nehezebbek lesznek a tojások). Rossz idő esetén akár egy szobában is lehet próbálkozni, de az az igazi, ha kint a szabadban dobálhatnak a srácok. Ha van hulahopp karika kéznél, akkor azzal is lehet célt kijelölni, de akár krétával is körbe lehet rajzolni azt a területet, amibe bele kell találniuk a legényeknek. Ki kell jelölni egy dobóhelyet (bottal, krétával), ami mögé felállnak a srácok, és innen lehet próbálkozni, hogy ki tud több tojással beletalálni a kijelölt körbe!

Nyusziugrás

Jelölj ki rajtot és célt, fogj egy stoppert, aztán indulhatnak a kis nyuszik.
Nehezíthető a verseny, ha felrajzolsz a pályára egy kanyargós útvonalat, amit követniük kell a nyusziknak/srácoknak a célig!

tojáskeresésTojáskeresés

Ehhez a játékhoz párok kellenek (vagy csapatok). Egy gyereknek be kell kötni a szemét, majd elszórni a tojásokat a fűben. A bekötött szemű srácot érdemes egy kicsit megforgatni, hogy kicsit nehezebb legyen számára a tájékozódás. Forgatás után indulhat az óra, mehet a tojáskeresés. A játékos társai szóban segíthetnek (nem foghatják meg a játékost, nem állíthatják be a jó irányba, nem kísérhetik oda a tojáshoz), csak utasításokkal irányíthatják: menj jobbra, lépj hármat előre, kettőt balra, stb. Az a páros (csapat) nyer, amelyik legrövidebb idő alatt gyűjti össze az elrejtett tojásokat.

Tojáshajtás

Úgy igazán izgalmas a verseny, ha egyszerre próbálkozik több játékos, de ha másképp nem kivitelezhető, akkor lehet úgy is, hogy mérjük minden játékos idejét.
A rajttól a célig kell elgurítani a tojást úgy, hogy a tojás (nagyjából) az előre kijelölt (pl krétával megrajzolt) kanyargós vonalon haladjon. Az ügyesebbek kézzel nem is érhetnek a tojáshoz, csak fakanállal guríthatják.

Tojáshordás

Húsvétkor ne pingpong-labdát tegyél a kanálba, hanem nyers tojást. Úgy kell elfutni a rajttól a célig, hogy ne törjön el, ne essen le a tojás a kanálból. Az a játékos nyer, aki a legrövidebb idő alatt ér a célba.

 

Szellemi “sportok” húsvétra

Totó

Állíts össze néhány kérdésből álló totót, amiben a húsvéti szokások, húsvéti történetek szerepelnek. A jó válasz mellé adj meg olyan rossz válaszokat, amiken jól szórakoznak, amik vicces válaszok. (Valószínűleg rögtön tudni fogják, hogy nem az a jó válasz, de úgyis az a cél, hogy jól érezzék magukat, jó kedvük legyen!) Az nyer, aki a legtöbb jó választ adja.

Puzzle

Készíts egy hatalmas hímes tojást, majd vágd fel néhány darabra. A gyerekek rakják ki újra a tojást. Az nyer, akinek rövidebb idő alatt sikerül.

Locsolóvers

Igazi fiús feladat: írjon saját locsolóverset!

húsvéti játékokSzóalkotás

Írj fel egy papírra egy hosszú szót. A gyerekeknek az a feladatuk, hogy ennek a szónak a betűit felhasználva, alkossanak új szavakat. Húsvét alkalmából lehet úgy játszani, hogy csak húsvéttal kapcsolatos kifejezések lehetnek a jó megoldások. Az nyer, aki a legtöbb szót tudta kitalálni az első szó betűiből.

[wysija_form id=”1″]

Képek: Pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: