Kedvenc könyvem: Tintin kalandjai

tintin

Vass Dávid 5,5 éves nagycsoportos. Legutóbbi, 1 évvel ezelőtti olvasmányélményünk óta – ami kizárólag csak a katonák és lovagok csodálattal teli, kalandos mindennapjaikról szólhatott – számtalan mesével és azok főhőseivel ismerkedtünk meg a sok-sok elolvasott izgalmasabbnál izgalmasabb történetek által. Kapva az alkalmon, hogy érdeklődési köre egy szélesebb spektrumba mozdult, még a könyvtárba is beiratkoztunk, hogy bővítsük ismereteinket a mindig harcolni vágyó kisfiúkat érdeklő történetek terén. 🙂

Hergé: Tintin kalandjai. Ottokár jogara (Egmont)

Nyári kedvencünk egy kalandsorozat, melynek főhőse TINTIN. Tintin, egy riporterfiú, aki izgalmas, különös és meghökkentő kalandokba keveredik. Olyan kalandokba, mely egy kisfiú figyelmét megragadja, fantáziálásra sarkallja és az izgalmas cselekménynek köszönhetően a végkifejletig meg is tartja. Tintin az eddigi sorozatokat tekintve, a világ bármely pontján megfordulhat, így nem csak izgalmat tartogat nekünk a történet, de érdekes ismereteket is nyújt. A sorozat egyik számunkra legolvasottabb könyve az Ottokár jogara, mely Syldaviában játszódik, és Syldavia jelképének IV. Ottokár király jogarának elrablásáról szól.

Képregény

A könyv érdekessége a képregény műfaj, melynek előnye – legalábbis Dávid szemszögéből nézve – a részletekben gazdag színes illusztráció, mely lényegesen túlsúlyban van a szövegi részhez képest, mely utóbbi is inkább párbeszédes, megőrizve így a történet cselekménydús fonalát.

Ajánlom mindazon kisfiúk figyelmébe, akik szeretik az izgalmas, már-már bűnténybe hajló rejtélyes történeteket, aminek a végén Tintinnek köszönhetően mindig van megoldása.

tintin

Végszó

Mikor megkérdeztem Dávidot, miért épp ez a könyv most a NAGY KEDVENC, azt válaszolta: “…azért mert vannak benne KATONÁK…”.
Van ami talán sose változik 🙂

Süli Edina és kisfia Vass Dávid

(Valószínűleg sok kisfiúnak ez a kedvenc könyve mostanában, mert nem találtam olyan webáruházat, ahol most éppen rendelhető lenne a könyv. – Szerk.)

[wysija_form id=”1″]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: