Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Fiús Apa! Így faraghatsz rendes férfit a fiadból!

apa fia

Íme 10 olyan tanács, amit érdemes megfogadnod, ha fiús apa vagy! 10 tanács, ami akár a modern fiús apa tízparancsolata is lehetne. Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, egy nap még büszke leszel a fiadra!

Az apától a versenyszellemet, a kudarctűrést, a magabiztosságot tanulják meg a kisfiúk

A mai modern apák szerepe a családban és a gyermeknevelésben nagyon megváltozott: az apukák jobban kiveszik a részüket a baba gondozásából, pl az esti fürdetéskor. Hétvégenként büszkén tolják az utcán a babakocsit. A gyermekorvosi várótermekben jóval több édesapát látni, mint akár csak 10-15 évvel korábban. Segítenek a kisgyerekes édesanyának a háztartásban. A skandinávoknál nagy divatja van annak, hogy az apukák mennek gyesre a babával az anyák helyett – és ezen még csak meg sem lepődik senki.
Ennek ellenére számos olyan dolgot felsorolhatunk, amik változatlanok a fiúk nevelésében: egy kisfiú az apukájától tanulja meg a versenyszellemet, a kitartást, a küzdeni akarást, a kudarctűrést, a magabiztos fellépést, az udvarlást, és beláthatjuk, hogy birkózni is csak egy apával lehet, nem pedig az anyukával.

Mit taníts meg apaként a fiadnak?

Legyél konzervatív vagy szabadgondolkodású, szigorú vagy engedékenyebb apa, az alábbiakban 10 olyan tanácsot olvashatsz, amit érdemes legalább egyszer végiggondolnod, ha fiús apa vagy!

1. Te legyél a példaképe!

Ne csak szavakkal, sokkal inkább a tettekkel tanítsd a fiadat! Előbb-utóbb úgyis azt követi majd, amit tőled látott, és nem azt, amit hallott. Az elvárásaid legyenek világosak, érthetőek – és olyanok, amiket te is betartasz. Ha pedig megszegi a szabályokat, legyen egyértelmű számára az is, ez milyen következményekkel jár, próbálj következetesen eljárni!

2. Tiszteld az édesanyját!

Ha látja rajtad, hogy te megadod a tiszteletet az édesanyjának, akkor a fiad is tisztelni fogja őt. Ha pedig az édesanyját tisztelni fogja, akkor a feleségére is fel fog nézni. És ha ez így lesz, akkor minden esélye megvan a boldog házasságra. Nem kell a fiad előtt sem szégyellned, hogy szereted az édesanyját, hiszen így fogja majd tudni ő is kimutatni az érzéseit nagyobb korában – és hidd el, ezt a nők értékelni fogják!

3. Amikor a fiad a tanácsodat vagy a segítségedet kéri, legyél számára elérhető!

Ne utasítsd vissza, ha kisfiad a segítségedet kéri, mert ha visszautasítod, akkor lehet hogy többé nem keres majd.

4. Az apja legyél, és ne a barátja!

A kettő között lényeges különbség van…
Folytatás >>

[wysija_form id=”1″]

Forrás: Szülők Lapja
Kép: Pixabay.com
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: