R2D2-jelmez saját kezűleg

r2d2

Zsuzsi egy aranykezű anyuka, aki minden évben valamilyen ötletes jelmezt készít a fiainak. Idén sem történt ez másképp! Fia kérésének eleget téve, sok munkával és türelemmel R2D2 jelmezt készített.


A fiam elsős és már komoly R2D2-t akart, sőt olyat, hogy teljesen beburkolja a robot és ki se lásson belőle… :-)) Sikerült rábeszélnem, hogy talán jobb, ha a keze és a feje szabadon van, mert úgy könnyebb lesz sütizni és bulizni a suliban.

Tegnap volt náluk a farsang. Meg is mutatták magukat a szülőknek és az alsósoknak. Azt mondta, jól érezte magát és kérte, hogy maradjon meg a jelmez, hogy bármikor felvehesse itthon. :-))

Mi kell a jelmezhez?

Első ötlet az volt, hogy kartondobozból lesz a teste. Aztán mivel nem találtunk megfelelő méretűt és nehézkes lett volna benne ülni, így maradt a textil. A textilnek merevítést is kellett adni, hogy ne nézzen úgy ki, mint egy lepel vagy egy “szellem R2D2”. :-)) A merevítést anyukám készítette fűzvesszőből, font 3 karikát. A sisak műanyag tálból készült.
A testét lehet egyszerűbben is, ha kisebb gyerekről van szó, pl. láttam interneten henger alakú játéktárolóból vagy textil szennyestartóból is jelmezt. De az csak 50 cm hosszú, a fiamnak pedig 70 cm kellett. 🙂

r2d2 R2D2

Hogyan készült az R2D2?

Tehát miután kiszabtam az anyagot, rávarrtam kézzel a három karikára, illetve a karikát hozzáfogtam, ráhajtottam az anyagot és összeöltögettem. Kb. úgy, mint amikor egy nadrág derekába gumiházat varrunk, csak a gumi helyett a karika kerül, varrás közben. 🙂 Pár órát vett igénybe… Az anyagot végül nem varrtam össze miután körbeért, mert úgy gondoltam, ott jön majd ki az egyik keze. A másik oldalára viszont vágtam egy lyukat, hogy a másik keze is kiférjen.

Ezek után textilfestékkel pingáltam rá a megfelelő mintákat, de úgy, hogy függőleges helyzetben volt a test. Nem könnyű így festeni, de nem vészes, én élveztem. 🙂 A férjem meg is jegyezte, hogy még jó, hogy ennyi türelmem van, mert ő nem csinálná… 🙂

A legkönnyebb volt a sisak elkészítése. Egy vékony textil sapkának a fejtetőre eső részét hozzáragasztottam erős ragasztóval a tál egyik belső falához. Azért, hogy ne billegjen, ne hagyja el a sisakot. A sisak mintáját pedig szürke, fekete, piros és kék szigetelőszalaggal “rajzoltam” meg.

A fiam végül elégedett volt az eredménnyel és kis segítséggel fel is tudta venni.

Zsuzsi korábbi jelmezei:

Jelzőlámpa >>
Kresztábla és hangjegyek >>

Zsuzsi egyébként ékszerekkel foglalkozik, a Csupaékszeren >>

[wysija_form id=”1″]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: