Társasjátékok – Dobble

dobble

A Dobble karácsonyi ajándék volt a családunknak. Mi nagyon jókat játszottunk vele. Könnyűnek tűnik, de csak addig, amíg más kezében nézed a lapokat! Próbáld ki!

A Dobble

A Dobble csomagban 55 kártyalap található, mindegyiken 8 különböző figura. 5-féle játékszabályt is találsz a csomagban, mindegyik azon alapul, hogy ki a figyelmesebb, ki a gyorsabb. Mindig azt kell megkeresni, hogy a te lapodon és a másik lapon melyik figura egyezik meg. Bármilyen párosítás esetén csak 1 egyforma figura található a két kártyán. Nehezíti a dolgot, hogy a figurák mérete eltérő! (Színek, formák ugyanazok, de egyik kártyán kicsiben található a kulcs/bohóc/fa stb, a másikon nagyban.)

Miért nem látja?

Amikor odaállsz a másik mögé, belenézel a lapjaiba, akkor egyszerűen nem érted, hogy miért nem veszi már észre ő is, melyik figura egyezik, hisz olyan egyértelmű. Amikor te kapod a lapokat, könnyen megeshet veled is, hogy nem találod hirtelen a megoldást! Éppen ettől izgalmas a játék!

Dobble-változatok

Neten körülnézve, elég sokféle képanyaggal kapható a Dobble, de a magyar boltokban csak egy fajta kapható. Mivel mi is ezt ismerjük (a fenti képen láthatót), nem tudom, mennyiben lehet más a többi változat, de létezik kicsiknek, sportrajongóknak, abc-t tanulóknak (angol abc), mesefigurás és még ki tudja hányféle.

Összpontosítani, figyelni kell játék közben! Pörgős, gyors játék a Dobble! Ajánlom a srácoknak!
(Akkor az igazi, ha szülő is játszik velük!)

FRISS: 2016-ban már látok a magyar boltokban is több variációt. A gyerek (kids) variációtól kezdve a verdákig, már többfélét is lehet kapni.

Letölthető kártyák:
Harry Potter >>
Iskola >>

[wysija_form id=”1″]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: