Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

7 tipp, hogyan nevelj a fiadból nagyszerű embert

fiú, anya

1. Szeresd a fiadat és érezd is magad jól mellette!

Egyszerűnek hangzik, de sok anyukát nagyon zavar a fiúk rendetlensége, féktelensége. A fiúk ezt megérzik és valahogyan mindenképpen próbálják elnyerni édesanyjuk figyelmét, szeretetét! Lehet, hogy valamilyen különleges dologgal, lehet, hogy problémás viselkedéssel.

2. Egyszerre csak egy dolgot akarj megértetni a fiaddal!

A fiúk nem igazán képesek több dologra odafigyelni egyszerre (tisztelet a kivételnek), épp ezért Neked kell koncentrálnod és egyszerre csak egy kérést, feladatot, üzenetet átadni! (Többel hiába is próbálkoznál, nem fogja megjegyezni mindet!)

3. Légy határozott, igazságos és következetes a fiaddal!

A fiúk számára rendkívül fontos az igazságosság! A világos, igazságos, következetes, egyértelmű fegyelmezésre reagálnak a legjobban! Ha mindezt tapasztalják a módszereidben, akkor könnyebben fognak együttműködni, egyetérteni veled.

4. Ne tartsd a fiadat túl rövid pórázon!

A fiúk a tapasztalatok útján tanulnak legjobban. Előfordul, hogy ez fájdalmat is okoz nekik! A fájdalmas leckéket viszont nem felejtik el egyhamar!

5. Tanítsd jómodorra!

Adj konkrét tanácsokat a fiadnak az emberi kapcsolataihoz! Tanítsd meg hogyan viszonyuljon társaihoz, hogyan viselkedjen a felnőttekkel szemben, idősekkel szemben! Tanítsd meg, kinek hogyan illik köszönni, hogyan legyen udvarias! Tanítsd meg arra is, hogy hogyan segíthet másoknak, illetve hogyan kérhet segítséget a társaitól ő maga.

6. Engedd, hogy kísérletezzen!

Új játékot kap a fiad? Szerinted megnézi a használati utasítást? Dehogy! Csak elkezdi összerakni, kipróbálni és menet közben jön rá, hogy hogyan kell összerakni, hogy hogyan működik az adott játék. Később így tesz a műszaki cikkekkel is! Ne aggódj, előbb-utóbb rájön a megoldásra, menni fog neki! (Ez mind-mind jó tapasztalatszerzés!)

7. Keress férfimintát!

Optimális esetben a fiú számára ott az édesapja, aki követendő példa, férfi-minta lesz. Ha nincs a közeletekben férfi, ritkán találkozik férfiakkal a fiad, akkor érdemes keresni egy barátot, ismerőst, akivel több időt tölthet együtt, illetve kiválasztani egy olyan edzőt, tanárt, akit Te jó példának tartasz, és a fiad figyelmét felhívni rá!

Az apa szerepe a fiúk életében >>
Hogyan vegyen részt az apa a nevelésben? >>
Fiús anyaként jó ha tudod, hogy >>
TIPPEK FIÚK SZÜLEINEK >>

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: