Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Magyar srácok a 10-12 évesek labdarúgó VB-jén

focikupa

32 ORSZÁG LEGJOBBJAIVAL FOCIZHAT A MAGYAR JUNIOR FOCIKUPA DÖNTŐS CSAPATA
Nyolc U12-es labdarúgócsapat mérkőzik meg Danone Nemzetközi Junior Focikupán

Idén újra megrendezésre kerül Magyarországon a FIFA által is elismert Danone Nemzetközi Junior Focikupa, amely a 10-12 éves korosztály számára szervezett labdarúgó világbajnokság. Az idei tornán a Honvéd FC, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, az Újpest FC, az Dorog FC, a Dinamo Star, az Ikarus BSE, a II. kerületi UFC, valamint a Vasas Kubala Akadémia U12-es csapatai vesznek részt. A Zinédine Zidane fővédnöksége mellett megvalósított nemzetközi tornán az idén 32 ország gyermek labdarúgói mérkőznek egymással a marokkói döntőre való kijutás jogáért és a világelsőségért. A hazai tornát a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával és Fehér Csaba korábbi válogatott labdarúgó fővédnökségével valósítja meg a Danone Kft. A program célja az, hogy a gyermekek számára valós nemzetközi megmérettetési lehetőséget biztosítson úgy, hogy mindeközben az egészséges életmódra és táplálkozásra neveli és oktatja őket.

A Danone Nemzetközi Junior Focikupát 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, amelyen ez idő alatt mintegy 2,5 millió gyermek vett részt világszerte. A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, a résztvevő országokból pedig olyan neves labdarúgók és edzők álltak a kezdeményezés mellé mint Michael Ballack, Vincente Del Bosque, David Trezeguet, Dimitar Berbatov, Cafu, Maksim Shatskikh vagy Blaise Matuidi.

A minden évben egyre több, az idén már 32 országban, köztük Magyarországon is megvalósított tornát U12-es labdarúgó csapatoknak szervezi a vállalat. Ebben az évben minden országban április és június között zajlanak a helyi csoportmérkőzések és döntők, amelyek győztes csapatai kijutnak a Focikupa nemzetközi, az idén októberben Marokkóban megrendezésre kerülő döntőjére. Ezen az eseményen a résztvevő 32 ország legjobbjai játszhatnak egymással a világelsőségért.

„Programunkat évről évre egyre több országban rendezzük meg. Célunk, hogy egy igazi világbajnokságban való megmérettetés lehetőségét kínáljuk a futball és a mozgás iránt érdeklődő fiatal és tehetséges magyar gyerekeknek.” – mondta Paolo Maria Tafuri, a Danone HCS régió . ügyvezető igazgatója. „Szeretnénk elérni azt, hogy a bajnokság idei eseményein keresztül is egyre több gyermek tapasztalja meg nemcsak a futball és a mozgás örömét, de általában az egészséges életmódot” – tette hozzá az igazgató.

A Focikupa magyarországi csoportmérkőzései június 13-án, a döntője pedig június 14-én kerül megrendezésre a Vasas Pasarét Sportcentrumban. A Danone által rendezett torna rendszere Magyarországon a Vasas Kubala Akadémia szakembereinek közreműködésével került kialakításra.

A mérkőzéseket 8+4 fős csapatok játsszák kétszer 20 perc játékidővel. A csoportokat sorsolással választják ki a szervezők. A torna első napján csoportmérkőzéseken, pontozással dől el, hogy kik játszatják a második napon helyosztókat és az elődöntőket.  A döntő június 14-én 11:50 kezdettel kerül megrendezésre.

A Danone Nemzetközi Junior Focibajnokságot 15 évvel ezelőtt indította útjára a Danone Csoport. A 10-12 éves korosztály számára kiírt bajnokságban, 1999-ben még mindössze 8 ország gyermekei rúgták a labdát, de túllépve eredeti határait, a népszerű sportkezdeményezés mára már egy 32 ország sport- és mozgáskedvelő ifjúságát integrálni képes valódi világkupává vált, amelyet a FIFA is elismer.

[wysija_form id=”1″]

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: