Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

3 dolog, amire minden ikerfiús anyának szüksége lehet

ikrek

Egy sokat tapasztalt anyának is elég nagy kihívást jelent ikerfiúkat nevelni! Különösen igaz ez akkor, ha az ikreknek vannak nagyobb testvéreik is, akiket nagyon szeretnének utánozni, akiktől minden csintalanságot gyorsan meg tudnak tanulni. Erre ugyanis az ikrek (is) könnyen kaphatók!

Mi mindenre van tehát szükséged, ha iker fiaid vannak?

1. Rengeteg türelemre

Szükséged lesz rá, amikor egy idegen megkér a boltban, hogy megnézhesse az ikreidet, aztán közli, hogy ő mindig is ikreket akart… Erre holtfáradtan legszívesebben azt mondanád neki, hogy akkor vigye őket, mert egyikük hajnali háromkor kelt fel üvöltve és mire megnyugtattad végre, akkorra a másik kezdett el üvölteni. Amint sikerült őt is elaltatnod, a többiek is felkeltek és reggelit követeltek. Ami persze felébresztette az ikreket, akik szintén éhesek voltak. Megint.

Akkor is szükséged lesz rá, amikor megtanulnak beszélni, hiszen rengeteg új szó és megszámlálhatatlan „miért” akad minden napra és temérdek kérdésük van.

Szükséged lesz rá, amikor a szobatisztasággal próbálkoztok, amikor a nagyfiúknak meg kell tanulniuk a saját ágyukban aludniuk… és a kora hajnaltól késő estig tartó verekedésekhez sem árt a sok-sok türelem!

2. Gyors, határozott döntésekre

Ez fontos, ha egyszerre felkelnek hajnali háromkor, mert mindketten éhesek. Melyiküket eteted meg először? (Válasz: Idővel megtanulod egyszerre etetni őket.)

Akkor is szükséges, amikor egyikük éppen a vécében játszik a pumpával – amit az idősebb fiad 5 perccel ezelőtt elfelejtett lehúzni -, miközben a másikuk a fürdőszobában festi a tükröt egy egész tubus fogkrémmel. Na, most hova rohanj? (Válasz: A vécébe. A fogkrémet sokkal könnyebb letakarítani, mint a másik helyiségben kialakuló „műalkotást”! )

Szintén szükséged lesz rá, mikor az alvajárós iker elkezd bolyongani, felkel az ágyikójából, éppen azalatt az 5 perc alatt, amíg megpróbálsz lezuhanyozni (mert már négy napja nem sikerült). Amikor végzel, pont az előtt a számítógép előtt találod, amiről már 50 milliárdszor le lett tiltva. Ahogy rákiáltasz, ő ijedtében mentés nélkül bezárja az 1500 szavas dokumentumodat, amit eddig írtál. Mit csinálsz ilyenkor?  (Válasz: Sírsz. Aztán újraírod.)

3. Szigorú edzésrendre

Mikor az egyikük szalad ki az utcára, mert valaki elfelejtette kulcsra zárni az ajtót, a másikuk mezítláb szaladgál az udvaron az esőben, akkor nem árt, ha formában vagy. Az intervall edzés ajánlott, amivel felkészülsz arra is, hogy ikreid hirtelen megállnak és irányt váltanak.

Amikor észrevétlenül besurrannak (mert olyanok, mint a nindzsák) a játszószobába, miközben az asztalt takarítod egy különösen rendetlen ebéd után, és mindketten rollerrel jönnek ki, akkor nem baj ha le tudod birkózni őket, hogy elvehesd a rollert, még mielőtt bárki megsérülne.

Ha valamelyikük földre veti magát a játszótéren – mert már ideje menni -, de ő még nem akar, persze a másik is úgy gondolja, hogy ez bejöhet, akkor szükséged lesz két erős karra, hogy el tudd cipelni a 30 kilónyi „ikercsomagot” a kocsiig!

Kedves Ikerfiús Anyuka! Folytasd a sort! Mi mindenre van még szüksége egy anyának, aki ikerfiúkat nevel?

Túlélőkészlet játszótérre fiús szülőknek >>
A fiúk verekedősek >>
Fiús anyák figyelmébe >>

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

Hírdetés

3 dolog, amire minden ikerfiús anyának szüksége lehet” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szükség van MINDENBŐL kettőre,ha van nagytesó is,akkor 3-ra,h béke legyen,de így is össze tudnak veszni! A legtöbb türelemből kell! Van valakinek esetleg eladó? 😉

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: