Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Fiúkkal az élet – Sümeginé Nemes Nagy Ágnes, 2 fiú édesanyja

Sümeginé Nemes Nagy Ágnes

Sorozatunk újabb szereplője, Ági, két kisfiú édesanyja és a Ruhacuka webáruház tulajdonosa. Hogyan lett a pedagógusból vállalkozó? Milyen anyának képzelte magát gyermekei születése előtt? Hogyan töltik a hétköznapokat a két kisfiúval, Domival és Samuval?

Mennyi idősek a fiaid? Mekkora srácokat nevelsz?
Domi 7 éves múlt, Samu mindjárt 5.

Mire szeretnéd mindenképpen megtanítani őket, milyennek látnád őket szívesen, mikor felnőnek?
Mire szeretném megtanítani őket? A pozitív gondolkodásra mindenképpen. Arra, hogy legyenek terveik, céljaik, és ne adják fel az álmaikat. Azt szeretném látni, amikor felnőnek, hogy jó helyen vannak, szeretik amit csinálnak, és jól érzik magukat a bőrükben.

Hogyan telnek a hétköznapjaitok?
A hétköznapok általában rohanással telnek. Reggel készülődés, szaladás az oviba, délután különórák vagy játék otthon. Vacsi, fürdés, alvás. Arra nagyon figyelünk, hogy a reggeli és a vacsora közösen teljen. Együtt ülünk le az asztalhoz. Reggelinél sietünk, de vacsora közben beszélgetünk, mindenki elmeséli mi történt vele aznap. Fürdés után közösen mesét olvasunk, most éppen Rumini a nagy kedvenc. Aztán néhány ének (felváltva, néha Apa énekel, néha én), és jöhet az alvás. Elröppennek a napok. Ez a rend most átalakult valamennyire, mert Domi szeptemberben elkezdte az iskolát.

Mivel töltitek szívesen a szabadidőtöket?
Ha szabadidő van, akkor azt igyekszünk kihasználni. Kirándulós, utazós, nézelődős család vagyunk, ha csak tehetjük, megyünk valamerre. A fiúk imádják itt Szegeden a Vadasparkot, (és bárhol máshol is, ahol állatokat lehet nézni), játszóteret, korcsolyázni, görkorizni, biciklizni, vagy csak sétálni, az udvaron játszani. A srácok nagyon szeretik még, amikor együtt sütünk vagy főzünk.

Milyen a testvérek viszonya? Szeretnek-e együtt játszani?
Imádják egymást a fiúk, persze állandó a veszekedés is. Néha a legnagyobb egyetértésben játszanak együtt, máskor pedig a „de az enyém”, „nálam volt”, „add vissza!”, „megmondalak Anyának!” – váltakoznak.

Kisfiúk számára rendkívül fontosnak tartják a szakemberek, hogy legyen előttük egy férfiminta!
Édesapjuk tud-e sokat játszani a fiaitokkal? Szoktak fiús programokat szervezni?
Szerencsére sok időt tud velük tölteni, többet, mint én. Általában Apa viszi őket úszni, a közös sakkozás és biciklizés pedig mindannyiuk kedvence.

Mikor jutott eszedbe, hogy vállalkozásba kezdj? Gondolkodtál-e több ötleten is, vagy mindjárt a gyerekruha-webáruházra gondoltál?
A vállalkozás gondolata mindig is bennem volt. Állandóan csinálnom kell valamit, nagyon pörgős vagyok. 🙂 Eredetileg francia-pedagógia szakos tanár vagyok, illetve nyelv- és beszédfejlesztő tanár. Szerettem tanítani, de a lehetőségek nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna. Azt mindig is tudtam, hogy gyerekekkel kapcsolatos dologgal szeretnék foglalkozni. Aztán egy hirtelen jött lehetőség segítségével használt ruha boltot nyitottunk. Mivel a bolt 150 km távolságban volt az otthonunktól – a sok családi segítség ellenére – nagyon sok nehézséggel, szervezéssel, és lemondással járt. (Minden héten két gyereket hurcoltunk oda-vissza. Ők a nagyszülőkkel voltak, mi dolgoztunk.) Egy évig csináltuk. Aztán úgy döntöttünk, hogy a családunk érdekében bezárjuk a boltot, és webáruházat nyitunk. Ekkor döntöttem el, hogy csak gyerekruhákkal szeretnék foglalkozni. Így született meg Ruhacuka.

Sümeginé Nemes Nagy Ágnes
Ági és családja

Jut-e időd mindenre a család, háztartás és a vállalkozás mellett? Van-e, ki a segítséged?
Igyekszem jól beosztani az időmet, de ez nem mindig sikerül. Rendszerint maradnak el dolgok itt is, ott is. A férjem sokat segít a gyerekekkel kapcsolatban és a háztartásban is. Nem gond számára egy porszívózás, vagy egy mosogatás. Szerencsém van, mert a szüleim, testvéreim is itt élnek, rájuk is bármikor számíthatok.

Mit üzensz a Srácnevelde olvasóinak?
Nekem meg kellett szoknom a fiúk gondolatát, valahogy mindig lányos anyának képzeltem magam, mielőtt megszülettek a gyerekeim. Imádom őket, nem cserélnék semmi pénzért. Szuper dolog a leendő szőke (barna, vörös) herceg(ek) anyukájának lenni! Legyetek büszkék a fiaitokra, és tanítsatok meg mindent nekik, amit csak tudtok!

ÚJ! ÚJ! ÚJ! Zárt csoport a Srácokat nevelőknek! Ha olyan szülőkkel beszélgetnél szívesen, akik hozzád hasonló helyzetben lehetnek - gyere közénk, csatlakozz! Aztán kérdezz, mesélj, beszélgess!

[wysija_form id=”1″]

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: