Olvassatok minden nap!

olvas

Az év minden napján, de a nyári szünetben különösen érdemes a szabad időben leülni olvasni, megkeresni a kedvenc könyvet! A babáknak, bölcsiseknek, ovisoknak még természetesen muszáj segíteni, a szülőre is nagy szükség van, de az iskolások akár már önállóan is kereshetnek maguknak egy jó könyvet! (Az esti mesét még az iskolások is szívesen hallgatják a szülőktől!) A kamaszokat is próbáld rávenni az olvasásra! Mutasd meg nekik diákkorod kedvenc olvasmányait, mesélj sokat az iskolás évek alatt olvasott könyveidről!

A könyv a legjobb barát!

Rengeteg érdekes történetet, különleges embereket, titokzatos helyeket lehet megismerni, ha sokat olvasunk! Azoknak a gyerekeknek, akiknek sokat olvasnak már egészen pici korukban is, igen gazdag lesz a szókincsük, már óvodás korukra, és sokkal könnyebben kommuninálnak társaiknál.

Minden nap egy kis olvasás!

Nézzétek végig a saját polcaitokon található könyveket! A gyerekek gyakran kiválasztanak egy  kedvencet, amit hetekig képesek újra és újra meghallgatni, később azonban hajlandóak váltani, jöhet egy újabb kedvenc! Ha a ti könyveiteken már túlvagytok, kérhettek a barátaitoktól, rokonaitoktól kölcsön, de akár a fiatokkal is elmehettek könyvtárba! Ő is megismerkedik ezzel a csodálatos birodalommal, ott rengeteg könyvet átnézhettek, nagy készletből választhattok! (Előfordulhat, hogy a fiad nem pont azt a könyvet választja, amit Te érdekesnek tartottál! Nem baj, hagyd, hogy a saját ízlése szerint válasszon! Elképzelhető, hogy nem egyforma az ízlésetek! Ne kényszerítsd, hogy elolvassa, csak azért mert szerinted jó a könyv. Ha csak “muszájból” olvassa el, nem fogja élvezni!)

Az igazán szórakoztató olvasás

Nyáron hagyd, hogy csak olyan könyveket bújjon, amik igazán érdeklik, amikkel igazán jól szórakozik! (Kötelezőt majd úgyis kötelező lesz olvasni a tanév alatt.) Keressetek kortárs műveket, amiknek a nyelvezete könnyebben megérthető, hiszen napjaink nyelvét, szófordulatait használja! A régebben íródott művek lehetnek a következő lépcsők, amikor már nagyon belejött a srác az olvasásba!

Ha vannak kedvenc könyvek, azokat akár be is lehet szerezni, saját polcokon gyűjteni a gyerekszobában. Idővel szép kis könyvtára lehet a gyerkőcnek, ahonnan bármikor előkaphatja a legkedvesebb olvasmányát!

Kedves Szülő!
Ugye tudod, hogy úgy tudod leghatékonyabban könyvmollyá nevelni a fiadat, ha jó példával jársz elöl! Ha Téged is olvasni lát a gyermeked, ha a Te kezedben is állandóan könyvet lát, jobban érdekelni fogja őt is a könyv, az olvasás! Ha legalább nyáron ő is olvashat az ágyában még elalvás előtt (az igazi az lenne, ha egész évben sikerülne időben lefeküdni, hogy még legyen ideje olvasni este), biztosan igazi nagyfiúnak érezné magát, hisz olyat tehet, amit apától, anyától is sokat látott már!

Mit olvassunk a legkisebbeknek? >>
Könyvajánló alsósoknak >>
Ha egy kis biztatásra van szüksége gyermekednek >>
Tippek esti mesékhez >>
Oklevél a jó olvasóknak >>

[wysija_form id=”1″]

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: