Ajándékot ballagásra

ballagás

Valami véget ér, befejeződik egy szakasz fiad életében, itt a ballagás. Befejezi az óvodát, általános iskolát, középiskolát. Természetes, hogy mindenki igyekszik emlékezetessé tenni ezt az alkalmat, hiszen megismételhetetlen! Mi lenne a legjobb ajándék? Minek örülne igazán a ballagó, mi lehetne szép emlék?

Legkézenfekvőbb megoldás, hogy kérdezd meg az érintettet, mit szeretne kapni! Ennek megfelelően már lehet tervezni, szervezkedni! Természetesen egy óvodás egészen más meglepetést kap, mint egy érettségiző diák, de mindegyik esetben az a cél, hogy örömet szerezzünk. Az óvodai, iskolai ünnepélyre ne vidd az ajándékot, azt majd csak a családi összejövetelen add át! Csak egy kis csokrot, virágot adj az óvodában, iskolában!

Óvodás esetén szempont lehet, hogy hamarosan iskolába megy a kicsi, kaphat tehát iskolásoknak való ajándékokat! Egy igazi nagycsoportosnak még rettentő nagy boldogság, ha kap egy iskolatáskát, szép füzetet, vagy ceruzát. (Ha nem a saját fiadnak készülsz meglepetéssel, akkor konzultálj a szüleivel, mi legyen az ajándék! Ne legyen két tolltartója a kis srácnak, inkább beszéljék meg a rokonok, hogy ki mit vesz!) Óvodás fiúknak még a játékról se feledkezz meg!

Az általános iskolás ballagásnak még nem mindenki tulajdonít különösebb jelentőséget, hiszen még úgyis iskolás lesz ezután is, de a gyereknek egy iskola akkor is véget ér, egy közösségtől mindenképpen elbúcsúzik, és ősszel valami új kezdődik majd, ő valószínűleg szeretné emlékezetessé tenni ezt az alkalmat is! Egy különleges ebéd, vacsora, egy kellemes családi ünneplés biztosan hozzájárul ehhez!

Nyolcadikos gyereknek is, érettségizőnek pláne, már nyugodtan adhatunk ajándékba pénzt is, különösen, ha valamilyen nagyobb dolgot szeretne kapni. Így több rokontól, baráttól összegyűjtheti az árát és olyat vehet magának, amilyet ő elképzelt. Hogy mégis kicsit egyedivé tedd a pénz-ajándékot is, készíthetsz hozzá kísérő kártyát, amire írsz egy szép idézetet, esetleg lerajzolod a vágyott ajándékot, ezzel is jelezve, hogy ehhez szeretnél hozzájárulni, vagy akár “ajándékutalványt” is készíthetsz, amivel szintén arra utalsz, hogy mire szánod a pénzt. (Az sem rossz megoldás nagyobb szabású ajándék esetében, hogy előre összegyűjtik a rokonok a pénzt és előre megveszik a közös ajándékot, amit ballagáskor már át is adhatnak.)

A fiúk biztosan értékelik a műszaki cikkeket, de mindenképpen tudakold meg előre pontosan, minden paramétert egyeztetve, hogy milyen telefont, órát, biciklit, számítógépet (vagy valamilyen tartozékot), pendrive-ot szeretne, nehogy melléfogj! Ha nem tudod biztosan, hogy milyen elképzelése van, akkor érdemes inkább rábízni majd a vásárlást, nehogy csalódás legyen a vége!

Nagyon jó ajándék lehet valamilyen élmény, amitől biztosan emlékezetes lesz a ballagás. Az ebéd egy különleges helyszínen, utazás egy rég megálmodott helyre, de szóba jöhet egy hajókázás is, autókázás valamilyen különleges autóban, ejtőermyős ugrás… Kinek mi fér bele a pénztárcájába, fantáziájába!

Próbálj valami személyeset is belecsempészni az ajándéközönbe: érettségizőknek szép ajándék lehet egy fotóalbum a lezáruló gyerekkorról (ha sok felvétel készült, akkor a gyermekkor filmjét is megszerkesztheted)! Barkácsolhatsz saját kezűleg jelképes ajándékokat (pl a boldogság kulcsát)!

A könyv mindig jó ajándék! Fiúknak is jól jöhet pár szakácskönyv, de az önálló élethez, felnőtté váláshoz tanácsokat adó írások is hasznukra válnak! A legfrissebb sikerkönyvek, kedvenc regények sok kellemes órát jelenthetnek majd a ballagó számára a hosszú nyári szünetben (és a későbbiekben bármikor).

Ajándékozni öröm! Ha Te is lelkesen készülsz, a ballagó is nagy örömmel fogadja majd az ajándékodat!

Ballagási csokrok >>
Ajándékötletek fiúknak >>

Virágcsokrok fiúknak >>

[wysija_form id=”1″]

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: