Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Milyen ajándéknak örülnek a srácok?

ajándék

Fogós kérdés. Erősen kor-, alkalom- és érdeklődés függő. Nekem is van a családomban két srác (apja és fia), hát igencsak feladták már a leckét ez elmúlt években, évtizedekben.

Könnyű a lányokkal. Ők minden korban csillogó szemmel, a nyakunkba ugrálva örülnek a legegyszerűbb hajcsatnak, parfümnek, mozijegynek, virágnak, ékszernek, ruhadarabnak.

No, de a fiúk, na hát őket másképp rakták össze. Ők sejtelmesen mosolyognak, bármit adsz nekik. Nem mondják, hogy nem ezt várták, nem mondják, hogy ez meg mi a csuda. Hálásak, végtelenül szerethetően hálásak a figyelmességünkért.

A srácok nem elvárnak, a srácok „csak” örülnek. Talán még szerénykednek is, hogy nem kellett volna…

csokoládéMondják, hogy a fiúk a praktikus ajándékoknak örülnek. Na de hol praktikus egy csoki és egy legó? A csoki a legpraktikusabb, hiszen tökéletesen kiegészíti az ebéd és vacsora közötti szüneteket. És a legó? Abból lehet a legklasszabb építményeket készíteni.

A srácokat ismerni kell, így tudod őket igazán meglepni. Ki kell lesni a titkos vágyaikat, figyelni kell az elejtett mondataikra, sóhajaikra. Hidd el, meghálálják a törődést, kortól függetlenül.

Nézzük csak sorban életkor szerint.

0-6 éves
legoŐ még jól formálható, sokféle dolog érdekli, mindenre nyitott. Bátran megismertetheted vele a könyveket, a társasjátékokat, a plüssöket, a játék pénztárgépet, de lehetőség szerint, egyetlen ajándékozási alkalomkor se felejtsd ki a kisautót!
Ha lehet, jól guruljon minden felületen, elég gyors legyen és ha tudsz, építs/rajzolj/fess neki autópályát, amin körözhetnek a járgányok. Ne nagy dolgokra gondolj, kezdd el egy nátron csomagolópapírra felrajzolt úttesttel és egy plexi lapokból összeragasztott 3 szintes garázzsal. Minden háztartásban van garázsépítésre alkalmas alapanyag, gondolkozz csak praktikusan és a lehető legegyszerűbben.

7-14 éves korban
súlyzóOhó, itt már komoly férfiakról beszélünk, a kamaszkor minden bájával. Itt már vigyázz és figyelj! Van már egy stílusa, van már egy megszokott színvilága és vannak már rendszeresen űzött délutáni sportjai.
Legyél praktikus, hidd el, minden évben jól jön egy jó kis pulcsi/póló/cipő/óra… de  figyelj, egy ajándékozási napból se felejtsd ki a sporteszközöket! Kis súlyzó/ nagy súlyzó/ expander/ bicikli/ görkori/ gördeszka/ kosárlabda, pingpongütő stb. Tudod, mozgás nélkül nem élet az élet! Szép, szép, csak azok a fránya anyagiak ne lennének. Lépj ezen túl, szúrj le két fadarabot, legyen ez a focikapu helye és már mehet is a meccs.

15-24 éves korban
parfümItt már nehéz dolgod van, ha anya vagy, testvér vagy, rokon vagy. Miért? Mert nem te vagy a barátnő, nem te vagy a szíve hölgye. Tehetsz Te bármit, a legszebb, legjobb ajándékot úgyis csak a barátnő tudja neki adni.
No azért ne add fel, lepd meg egy kalandos könyvvel, egy zenelejátszóval, két koncertjeggyel (erre figyelj, mindenképp duplán add), de ha lehet, egy ajándékozási napból se felejtsd ki a férfias illatokat. Igenis már van saját tusfürdője/arcszesze/deospray-je (szívdöglesztő csokiillattal), ennek mindig örülni fog. Ez jár neki :)!

kisautósElfogultan, nőként, női szemmel írom ezt a bejegyzést és nem is értem mi a csudától okoz akkora örömet a egy fiúnak/férfinak, ha fiú/férfi társa meghívja őt a skate parkba kosarazni, ha beül vele sörözni, ha beállít egy halom baráttal egy nyerítős/röhögős meglepetéssel, ha megkapja élete első túlélő felszerelését, vagy csak egy egyszerű kis zseblámpát, az ördöglakatról, az autós kártyáról, az állatos matricáról és a többi fiús ajándékról nem is beszélve.
A kisfiú a kisautóért reszket, a nagyfiú a nagyautóért.
A kisfiú a műanyag csavarhúzóval is tökéletesen szerel, a férfi órákon át képes tisztogatni és pakolgatni a műszaki eszközeit.

Sokan sokfélék vagyunk, egyszerűbb és bonyolultabb életekkel, kapcsolatokkal, vágyakkal, álmokkal. Meg kell tanulnunk egymást, ha adni szeretnénk, igenis tudni kell egymásról valamit.

Ne feledd!
Vannak elvárt ajándékok, kötelező ajándékok és vannak szívből jövő ajándékok.
Egyik esetben sem lehet cél a megbántás. Az ajándék legyen korrekt vagy legyen személyes, fontos, hogy Te adod, és ez Rólad sok mindent elárul majd.

Szabó Katalin
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár
www.katiotletek.hu

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: