Fiúkkal az élet – Giret Fruzsi, egy kisfiú édesanyja

Giret Fruzsi

Sorozatunk legfrissebb darabjában egy újabb család életére vethetünk egy pillantást. Bence anyukája mesél nekünk arról, hogy náluk milyenek a hétköznapok.
Ismerjétek meg az édesanyát!

Giret Fruzsi vagyok, foglalkozásom szerint reklámszövegíró, emellett egy Cseppke nevű baba- és gyermekwebáruház egyik tulajdonosa. A polgári foglalkozásom mellett szinte egész életemben énekeltem különböző zenekarokban, így a mai napig a Satöbbi zenekar énekesnőjeként szórakoztatom a nagyérdeműt. A kisfiam, Bence születése óta egy újabb tevékenységet is „űzök”, blogot írok. Helyesebben egy blogpárt: HepiAnyu Bence felcseperedéséről „számol be”, DepiAnyu pedig a hétköznapok nehézségeiről, és bármiről, ami nem szorosan fűződik Bence neveléséhez.

Te élő példa vagy arra, amit a kutatások is megállapítottak: a nők legtöbbször kislányra vágynak. Így van?
Mindig kislányt szerettem volna. Egyrészt azért, mert már felneveltem egyet, az unokahúgomat, így lánykaságokban már volt tapasztalatom. Másrészt az ember szerintem úgy gondolja, hogy a saját neméhez tartozó gyermekét talán jobban tudja kezelni. És ha néha napján elképzeltem, hogy lesz majd egyszer egy saját gyermekem is, kivétel nélkül kislányt „álmodtam” magamnak. Elképzelni sem tudtam, hogy fiam legyen, de nagyon hálás vagyok, hogy végül is srácos anyuka lettem.

Milyen voltál kezdő anyukaként? Hogy élted meg, hogy anya lettél? Voltak/vannak félelmeid, Giret Fruzsiaggodalmaid? Mi okozta a legtöbb nehézséget?
Bár nem sokára két éves lesz Bence, a kisfiam, még mindig kezdő anyukának tartom magam. Hiszen időről-időre jön egy olyan probléma, ami teljesen új a számomra, ezért sosem érzem azt, hogy már „haladó” anya lennék. Oké, Te a legeslegelejéről kérdezel… Mennyire aggódtam? Nagyon! Miért? Hát mindenért! De az aggodalmam legfőbb témája a szoptatás volt. Nem ment könnyen, nem volt elég tejem, és nagyon melós volt. Azt hiszem, ez volt számomra a legnehezebb feladat, de egyben a legszebb is.

Mire szeretnéd megtanítani a fiadat? Mi a legfontosabb, amit szeretnél átadni neki?
Húha, erről még blogbejegyzést is írtam egyszer régebben. A legfőbb irány, hogy egy olyan embert szeretnék belőle faragni, aki szeretet alapon „működik” és nem rációk, érdekek vagy épp a nagyravágyás mozgatja. Amikor ezt megosztottam ismerőseimmel, többektől megkaptam, hogy akkor életképtelen lesz, de én ezt nem így gondolom. Nem hülyének nevelem, csak szerető lénynek.

Amikor mi voltunk gyerekek, még gyakran hallottuk, hogy „egy igazi férfi nem sír, nem vagy te kislány”, a fiúknak gyakran mondtak ilyet a felnőttek. Te mit szólsz ehhez?
Eddig még nem volt jellemző rám ez a fajta nevelési módszer. Főként az ilyen közhelyek állnak távol tőlem. Alapvetően jellemző rám, hogy az alapigazságokat is humorosan adagolom, leginkább azért, mert így számomra is szórakoztató a nevelés. Ezzel az általad említett konkrét sztereotípiával pedig még egyet sem értek. Szerintem pont az igazi férfi tudja felvállalni a könnyeit. Számomra ez az erő és nem a gyengeség jele.

Mivel töltitek legszívesebben a szabadidőtöket?
Kora tavasztól egészen késő őszig egyértelműen a környék bebarangolása és felfedezése volt a legkedvesebb elfoglaltságunk. Általában arra megyünk, amerre Bence szeretne. (Persze, ha nincs konkrét úti célunk.) Az ő kíváncsiságán keresztül olyan helyekre jutottunk már el, amit én, a saját „felnőttségemmel” sosem fedeztem volna fel.

Van kedvenc játékotok, könyvetek?
Minden korszaknak megvan a kedvenc játéka, úgyhogy sok lenne most mindet felsorolni. Jelenleg az egymás túlsikítása nálunk a menő, de ezt rajtunk kívül senki sem élvezi, úgyhogy igyekszem azokra az időszakokra korlátozni, amikor más nem tartózkodik a lakásban. A másik kedvenc tevékenység a buborékfújás, ami mostanában minden nap egy jó félórás elfoglaltságot jelent a konyhában. Természetesen én fújom, Bence pedig elkapja, legújabban szájjal, amiről nem igazán tudom lebeszélni.

Mennyire vesz részt a párod kisfia életében? Szoktak-e fiús programokat szervezni maguknak?
Mivel sajnos úgy alakult, hogy különváltunk, az édesapja ritkábban látja Bencét, mintha együttélnénk. Ennek ellenére egy héten több reggel is meglátogatja munkába menet, hétvégenként pedig el is viszi, és olyankor abszolút fiús programjaik vannak.

Nemcsak édesGiret Fruzsianya vagy, dolgozol is! Mesélj a munkádról, vállalkozásodról! Hogyan kezdted el? Hogyan tudod a családi élettel összeegyeztetni a feladataidat? Van-e segítséged a munkában, háztartásban?
Kezdjük hátulról!
A háztartásba besegít 21 éves nevelt lányom, Fruzsi is. Sajnos csak ritkán élvezhetem a segítségét, mert Gödöllőre jár egyetemre, ott lakik kollégiumban, így elvétve jár haza. Mivel a szüleim nem élnek már, sajnos a nagyszülők segítségére sem számíthatok.
Hogyan egyeztetem össze a munkám a családi élettel? Leginkább akkor dolgozom, amikor Bence alszik. Ez viszont magával vonja azt is, hogy én jóval kevesebbet alszom, nemcsak nála, de annál is, mint amennyire szükségem lenne. Ezért éppen nagy bölcsikeresésben vagyunk, sajnos még kevés sikerrel.
A mindennapi „betevőt” reklámszövegírással keresem. Emellett két barátnőmmel elindítottam egy webáruházat, amely a Cseppke névre „hallgat”. A termékeinket természetesen mindig olyan problémára fejlesztjük ki, amelyek épp nálunk is aktuálisak. Így lehet, hogy a webáruház először nyálfogó babasálakra „szakosodott”, amely az egésznapos tetőtől-talpig való átöltöztetésektől kíméli meg az anyukákat, ám azóta téli sapka-sál-kesztyű szettekkel, legújabban pedig hálózsákokkal jöttünk ki. Méghozzá olyanokkal, amelyek alján a gyermek ki tudja dugni a lábát, így tipegni is tud bennük. Mert mi most éppen a zsákbanfutás-orraesés problémájánál tartunk. A termékeket hihetetlen édes állatkák díszítik, melyeket Laár Györgyi barátnőm rajzol, aki jelmeztervező és illusztrátor. Szatmáry Adrienn barátnőm a Cseppke pénzügyeit egyengeti, ő egy Bencével hasonló korú tündéri kislány, Zselyke anyukája is, és a kórházban ismertük meg egymást a szülésnél. A termékeinket leginkább hárman együtt találjuk ki, aztán Györgyi tervezi meg és fejleszti ki őket, természetesen szakemberek bevonásával.

Kiknek ajánlod a termékedet?Bence cseppke
A Cseppke márka termékeivel leginkább azoknak az anyukáknak szeretnénk segíteni, amilyenek mi magunk is vagyunk. Akik nem tartják tökéletesnek magukat, a gyereknevelés néha ugyanúgy nehézségeket okoz nekik,ahogy mindenkinek, de ők ezt nyíltan be is vallják, és keresik azokat a termékeket, amelyek megkönnyítik az életüket. Emellett igényesek, kedvelik a szépet, imádják a gyermeküket csinosan öltöztetni és nem áll tőlük távol a humor sem. Minden anyukának ajánlom, hogy látogasson el a honlapunkra, mert a termékeken kívül nagyon sok hasznos információt és riportot, vicces „gyerekszáj” mondásokat és meséket is talál, illetve ajándék kifestőket és Babaöltöztetési 1×1-et. Szóval sokkal több, mint egy „sima” webáruház.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: