Szilveszter a srácokkal

szilveszter

Van, aki nem tudja, van, aki nem akarja gyermek nélkül megszervezni a szilvesztert. Hogyan töltsük az év utolsó estéjét, ha gyerekek is vannak a buliban? Akár a családdal búcsúztatjuk az évet, akár barátokkal közösen bulizunk, foglalkozzunk a gyerekekkel is!
Szilveszter a srácokkal

Előkészületek
Írjunk listát, mit szeretnénk enni, inni, játszani, majd gyűjtsük ki vásárló listára a beszerzendő ételeket, italokat, hozzávalókat! Ki ne maradjon a kölyökpezsgő és néhány kreatív ötlethez a kellékek.

Ha a bevásárlással megvagyunk, készítsünk el előre minden finomságot, innivalót a gyerekekkel közösen! Süthetünk minipizzákat, szendvicseket, virsliből érdekes formákat, gyúrhatunk kókuszgolyókat – ezekben szívesen segítenek még a fiúk is, ráadásul biztos, hogy lelkesebben fogják fogyasztani is, ha menet közben mindenkinek dicsekszünk, hogy ezeket az étkeket a srácoknak köszönhetjük! Bólé helyett gyümölcssaláta, valamint gyerekpuncs is várhatja a gyerekeket!

Ha nincs ötleted, itt találsz néhányat! >>

Teríthetünk, ebben szintén számíthatunk a fiúkra is! Hajtogathatunk vidám figurákat a szalvétából, szórhatunk az asztalra konfettit, a szilveszteri hangulat kedvéért!

Berendezhetjük, feldíszíthetjük a szobát! Jöhetnek a lampionok, girlandok, szerpentinek, vagy bármilyen saját készítésű dekoráció!

Ha akarjuk, fokozhatjuk a hangulatot azzal is, hogy a bulira másképp öltözünk, mint a többi napon. Vehetünk fel jelmezt is, de rendezhetünk akár pizsama-partit is!

Jöhetnek a vendégek!

Bulizzunk!
Ha sok gyerek gyűlik össze, várjunk türelmesen, hagyjunk nekik időt arra is, hogy összemelegedjenek! Nem muszáj végig irányítani, hogy mivel töltsék az idejüket! Bízzunk meg bennük annyira, hogy feltalálják magukat, kitalálnak valamilyen jó játékot! Nem kell feltétlenül együtt játszania az összes gyereknek, nem egyformák ők sem, nem biztos, hogy mindegyikük ugyanolyan játékban vesz részt szívesen.
Amíg nem fenyegeti veszély sem a gyerekek testi épségét, sem a lakást, addig hagyhatjuk, hogy folytassák a játékot! A fiúk biztosan szívesen kergetőznek, bújócskáznak (ha elég helyünk van hozzá, akkor ne zavarjuk meg őket ebben), és persze akár kardozni, birkózni is szeretnének! Egyeztessük mi, szülők, hogy kinek mi fér bele, és ennek megfelelően szabjunk határt az ilyen fiúsabb elfoglaltságoknak! Versenyt is rendezhetnek, közösen hozott szabályok alapján gyűjthetik a pontokat, a végén eredményt is hirdethetünk! Fél szemünket mindig tartsuk rajtuk, mielőtt a játék elfajulna! Néhány perc elég is az összecsapásokból, addig érdemes lefújni, amíg nem lesz belőle komolyabb konfliktus.

Ha már kifogytak az ötletekből a gyerekek, próbáljunk a figyelmükbe ajánlani néhány társasjátékot, kártyát, kisebbeknek autókat, autópályát, legót, játékkatonákat, építőkockákat. Az apróságok szívesebben játszanak úgy a társasokkal, hogy legalább egy felnőtt is van közöttük!
Ha szeret ügyeskedni a gyereksereg és beszereztünk minden kelléket, akkor le lehet ülni egy asztal köré és közösen alkothatunk. Szilveszter alkalmából készülhet például egy kis kalap minden gyermeknek! Mit szólsz mondjuk egy ilyenhez? >>

Szilveszterkor könnyebben táncra perdülnek még a legények is! Hadd szóljon a zene, hadd ropja a szilveszterparti minden résztvevője!

Ha nagyon vegyes a gyerekek kora, akkor arra is gondolni kell, hogy a legfiatalabbak nem bírják megvárni az éjfélt, nekik érdemes egy szobát fenntartani. Ha már van alvó gyerek is a lakásban, akkor a többiek kicsit csendesebben folytassák a mulatozást!

Szűk családi körben
Ha csak a családdal töltjük a szilveszter estét, akkor is térjünk el a megszokott rendtől. A gyerekek is ébren maradhatnak, amíg bírnak, érezzék ők is, hogy most valami más!
Az év utolsó napján közösen is fel lehet eleveníteni az elmúlt hónapok legszebb, legjobb, legérdekesebb, legszomorúbb, “leg, leg, leg” napjait, eseményeit. Nézegethetünk közösen fényképeket, vagy csinálhatunk egy közös emlékdobozt. Egy egyszerű cipősdoboz pont jó lesz erre a célra, persze feldobhatjuk egy színes csomagoló papírral is! Betehetjük a dobozba a legjobban sikerült fényképeket, egy-egy kirándulásról hazahozott belépőjegyeket, ismertetőket. A gyerekek rajzolhatnak a legnagyobb élményeikről, de bármilyen jól sikerült alkotásukat is elrakhatjuk a dobozba! Idővel sok ilyen kedves emlékekkel teli “ládikát” tudunk átböngészni, ha minden évben összegyűjtjük emlékdobozokba a legnagyobb kincseket!
A terveinket is egyeztethetjük a következő évre! Ezeket is dobozolhatjuk, vagy írjuk össze egy füzetbe, vagy készítsünk tervplakátot! A család minden tagja elmondhatja, felírhatja, lerajzolhatja, hogy mit szeretne megtenni a következő évben. Érdemes mindegyikhez valamilyen időpontot is kijelölni! Az új évben bizonyos időközönként közösen ellenőrizhetjük a doboz, vagy lista tartalmát: mi valósult már meg, mi van még hátra, mit kell még tenni, hogy sikerüljön!

Mozi
Szilveszterkor is lehet mozizni! Adjuk meg a módját otthon is! A gyerekek rajzolhatnak belépőjegyeket, a felnőttek pattogathatnak kukoricát, készíthetnek zöldség- és gyümölcsfalatokat is a filmnézéshez. A bátrabb gyerekek árusíthatják a jegyeket, lehetnek ők a büfések is, mindenkinek jusson valamilyen enni-innivaló. Helyezkedjünk el kényelmesen, aztán kezdődhet a film!

Amikor éjfélt üt az óra
szilveszterKoccintson mindenki az új évre egy finom pezsgővel! Ma már alkoholmentes pezsgők, gyerekpezsgők is nagy választékban állnak rendelkezésre, így aztán nem kell kimaradnia a jóból sem a kicsiknek, sem a sofőröknek!
A szilveszterhez már hozzátartozik a sok tűzijáték is, élvezzük a látványt! Nagyon figyeljünk a gyerekekre, nehogy valamilyen sérülést szenvedjenek!
Ha a sok játék, kreatívkodás mellett elfelejtettünk volna enni, most lehet pótolni!

Jó kedvet, jó mulatást!
Nagyon boldog új évek kívánok!

Mit szoktak játszani a gyerekeitek szilveszterkor? Vannak-e családi szilveszteri szokásaitok?

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: