Fiús szülinapi bulik nyáron

autós torta

Végre megérkezett a jó idő és ezzel együtt annak a lehetősége is, hogy a szabadban tartsuk meg gyermekünk születésnapi partiját. Nem kell már a négy fal között ünnepelnünk, hanem akár a kertben vagy ennek hiányában a közeli parkban, játszótéren, erdőben, mezőn is szervezhetünk bulit kisfiunknak.

Néhány ötlettel szeretném segíteni a parti megszervezését ebben a bejegyzésben.

A kolyokzsur.fw.hu blog szerkesztőjeként próbálom megismertetni a szülőkkel a trendi születésnapi témákat és a témapartik mibenlétét. Jelenleg a legdivatosabb bulik a témapartik, ahol az ünnepelt kedvenc mesesorozata, mesehőse jelenik meg a meghívón, a dekoráción. A születésnapi bulin játszott játékok alapja is ez a téma lesz.
Sokan nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá egy-egy ilyen partihoz, hiszen gyakran a mesehős nevén kívül semmit sem tudnak a gyerek által említett sorozatról, filmről. Ironman, Transformers, Amerika kapitány, Phineas és Ferb, Hot Wheels és még sorolhatnám a sokféle trendi figurát.

Vannak gyerekek, akik nem feltétlenül a mesealakot szeretik, hanem valamilyen hobbijuknak, kedvenc játékuknak örülnének a legjobban a bulin. Ilyen partik is szervezhetőek, például a „kistudós buli”, „felfedező parti”, „kommandós vagy túlélő” esetleg „nyomkereső”  gyerekzsúr.

Néhányat a fenti ötletből kicsit bővebben is szeretnék neked most bemutatni:

A mesealakos parti dekorációja és meghívója nem igényel nagy fantáziát. Alapvetően a szereplők és karakterek megjelenítése és a hozzájuk kapcsolódó színvilág az, aminek vissza kell köszönnie egy ilyen bulin. Az egyes mesehősök nevét a Google képkeresőjébe beütve láthatod, milyen színű lufikat, étkészletet, szalvétát vásárolj, mivel dekorálhatod a helyiséget vagy az udvart. A témapartikhoz kapcsolódó torták is széles választékban kaphatóak a cukrászdákban. A nyomtatható és ehető papír csodákra képes. A cukrászok bármit a tortára tudnak nyomtatni, de még akár Transformers alakú tortát is készítenek neked, csak időben keresd meg őket (legalább két héttel a buli előtt).

A kültéren tartott partik témájához kapcsolódóan ajánlom nektek a Kommandós, Nyomkereső, vagy Kistudós bulikat. Mindegyik parti a szabadban megtartva a legpraktikusabb. A játékok akár egy üres mezőn is lehetnek szórakoztatóak.

Nyomkereső parti
Üres mezőn vagy erdőben helyezz el több ponton ajándékokat, vagy bármilyen tárgyat. Mondj el a gyerekeknek egy kerettörténetet, például, hogy néhány rabló, indián, katona, vagy kincskereső elrejtett egy hatalmas kincset valahol a mezőn, és ennek megtalálásához készítettek egy térképet. Ezen megjelöltek néhány pontot, ott találhatnak további információt, merre haladjanak tovább. A végén megtalálják a kincset. A mai modern világban már szinte minden gyereknek van mobiltelefonja, digitális fényképezőgépe, így kombinálhatjuk a játékot úgy, hogy az egyes tárgyakat, amiket elrejtettünk a helyszínen, le kell fotózniuk, és a játék végén az nyer aki a leghamarabb megtalálta az összes tájékozódási pontot, valamint az elrejtett kincset. Ha van lehetőséged, akkor a tájékozódási pontokon álljon egy-egy szülő vagy nagyobb testvér, aki csak akkor engedi meg lefényképezni a tárgyat, ha egy kérdésre jó választ adnak a gyerekek. Ez kapcsolódhat a parti témájához, vagy az erdő-mező állataihoz, növényeihez, a nyomkereséshez, stb.

nagyítóKistudós és felfedező parti
Az előbbi bulihoz hasonlóan itt is keresgélniük kell a gyerekeknek, viszont itt állatok lábnyomaiból, ürülékéből kell megállapítaniuk, hogy melyik állat merre járt. Összegyűjthetnek néhány rovart, amit  a parti kezdetén kapott mini nagyítójukkal vizsgálhatnak meg. A kézi nagyítókat kínai boltban 200 Ft-ért árulják, így a köszöntő ajándékcsomag költségvetésébe belefér.

 

Kommandós és túlélő parti
Akadálypályákat építs az erdőben! Sajnos manapság igen sokan eldobják az erdőben a szemetet, így ott mindig találunk használt autógumikat. Ezeket használhatjátok arra, hogy akadályt építsetek belőle. A gyerekek a lefektetett gumikba beleugrálva haladhatnak tovább. A letört faágakból is rakhatsz egy ösvényt, amin úgy kell áthaladni, hogy minél kevesebb zajt csapjanak a gyerekek. A fák között kifeszített kötélhálón keresztül kell bújniuk, mintha az egy lézerháló volna, nem érinthetik meg a köteleket. De a klasszikus számháborút is játszhatják a gyerekek. Ez a jól bevált játék mindig nyerő a fiúk körében.

katonaAkkor se ijedjetek meg, ha rossz az idő, a szobában ezeket a játékokat ugyanúgy meg lehet csinálni, csak a méretei lesznek kisebbek.

Kívánok nektek kellemes szülinapi bulizást és sok boldog gyermekarcot!

Írta: Krisztián Anikó
http://www.kolyokzsur.fw.hu

 

Egy egyszerű, de nagyszerű torta >> házilag!
Ha fiús tortákat keresel, kattints ide >>

[wysija_form id=”1″]

Kép: Pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: